Vinduesplacering Er Vigtig
Valg af Glas efter Vinduesplacering
Hvor ligger dit hus? Nogle steder i Danmark blæser det mere og derfor er det relevant med tykkere glas på den ene del af ruden. Glasindustrien i Danmark anbefaler tykkere glas i den ene del af ruden, hvis vinduer og døre sættes i et hus med vinduesplacering, indenfor ca. 25 km afstand fra Vesterhavet, m.m.
Valg af Vinduer efter Vinduesplacering
Vælger du træ alu vinduer, så kan en vinduesplacering ved kysten stille højere krav til anodiseringen af aluminiumsprofilerne samt herunder hjørnesamlingerne for at undgå ”hvid rust” under pulverlakeringen i enderne af profilerne.
Vælger du mahognivinduer og døre, kan du bede producenten om at male dem, så du undgår at skulle smøre dem ind i olie 2 gange om året, hvis din vinduesplacering foreskriver det. Du kan også vælge andre hårdtræsprodukter som f.eks. kebony (læs mere her).
Solfilm Til Vinduer og Døre
Hvis du ikke ønsker et meget varmt rum hen over sommeren, skal du være opmærksom på hvordan din vinduesplacering er i forhold til solen.
Du kan ved køb af nye vinduer, bede producenten om at lægge solfilm i ruden på dine nye vinduer og døre. Det sikrer at UV strålerne ”brydes” og hjælper bl.a. mod temperaturen, og det at solen i mindre grad afbleger / gulner møbler, tæpper, etc.
Solfilm er et laminat, som typisk lægges mellem 2 styk 3 millimeter glas, der limes sammen om filmen. Herefter fremstilles resten af ruden således at den har den størrelse og tykkelse som du skal bruge.
Det har den effekt, at du nu har fået en lamineret rude, der er betydeligt sværere at bryde igennem, i tilfælde af brækkager eller indbrud. En standard rude med solfilm, er typisk fremstillet af 2 x 3mm glas, med solfilm imellem (vender typisk ud af) og 1 x 4 mm glas (vender typisk ind af).
Derfor er det i princippet en lydrude (støjdæmpende) når vinduet er lukket, og den er i stand til at fjerne op til 3 decibel støj, hvilket svarer til en lydreduktion på ca. 50 % for det menneskelige øre.