Sikringsbeslag og Glas til Vinduer og Døre


Sikringsbeslag til vinduer og døre, kan medvirke til at sikre imod indbrud. Det kan yderligere beskytte imod, at ruden ikke smadres ved hårde slag. Normale vinduer kan let gå i stykker, hvis et barn løber ind i ruden, og det kan have fatale konsekvenser. Derfor er brug af sikkerhedsglas ikke kun forebyggende mod indbrud, men giver også tryghed i form af en præventiv virkning mod slag eller stød.

Lydglas er bygget op med et tyndt og et tykt stykke glas som ikke har samme tykkelse, og dermed ikke svinger med samme bølgelængde.





Derfor overføres lyd viberationer heller ikke fra den ene rude til den anden. Det kan dæmpe lyden fra naboer og veje, etc. Hvis du ønsker mere ro om natten, kan du opnå en dæmpning på ca. 3 DB. Normalt vil du opleve det, som om at lydtrykket er halveret.


Limning af glas, kan forhindre tyveri, idet tyven ikke bare kan fjerne glaslisterne og tage ruden ud. Kombineres det med lamineret glas, er det næsten umulig at slå ruden i stykker og dermed ødelægge selve rammen eller den faste karm.


Sikringsbeslag til Vinduer


Sikringsbeslag skal kunne tåle det miljø, som dine vinduer og døre sidder i. Det anbefales derfor, at du vælger sikringsbeslag som kan tåle at sidde udenfor i lang tid, f.eks. galvaniseret sikringsbeslag. Normalt holder denne overfladebehandling i vinduernes levetid.





Beslåning af døren er vigtig. Der er kun 3 punkts lukkesystem som virker tilfredsstillende. Systemer med 2 punkts lukke eller færre, er ganske enkelt ikke gode nok, og kan sagtens være medvirkende til, at døren ikke sidder til. Hvis døren f.eks. har anslag 3 steder, top, midt og bund, vil det være det bedste til at sikre, at døren sidder tæt og ikke buer.


Det er vigtigt ved terrassedøre at du udspecificerer at du vil have vindbremse i din beslåning – hvis du ønsker det.


Topvendebeslag for vinduer, gør at du kan pudse den udvendige side af vinduet indefra, således at du ikke skal op på en stige, osv. i lejligheder eller på 1 sal, m.v.





Indbrud kan gøres sværere for tyven med de rette sikringbeslag. Tyven vil gerne sikre, at en hurtig retræte er mulig og derfor skal du vælge, at have lås på den indvendige side af døren, uanset om det er fordør, bagdør eller terrassedøren. Nogle vinduesproducenter kan ved tilvalg sagtens gøre noget ved sikringsbeslagene. Så tænk købet igennem og vælg ikke altid de billigste vinduer hvor der måske ikke er den samme attention på indbrudssikre sikringsbeslag.